Sözleşmeli Personele Kadro Haberleri Ne Derece Doğru
Sağlık-Sen’in Sitesi’nde yer alan ve basında da geniş yankı bulan; “sözleşmeli personelin tek çatı altında toplanıp kadroya geçirilmesi” haberleri, sözleşmeli personeli fazlasıyla umutlandırmıştır.
Sağlık-Sen bu konuda mutabakata varıldığını ve çalışmaların başlayacağını duyurmuştur. Böylece tüm sözleşmeli personelin gözü, henüz ufukta bile gözükmeyen müjdeli habere çevrilmiştir.
Bu konu hakkında, acaba muhatapları gerçekten samimidir.Biz memurtr.com ekibi olarak, biraz olaya kaygılı yaklaşmaktayız.Açıkçası Sağlık Bakanlığı’nın bu konu hakkında şu an böyle bir çalışma yapacağını zannetmiyoruz.
Okurlarımızın dikkatini bir şeye çekmek istiyoruz. Sağlık-Sen ilk görüşmesini 30.10.2009 tarihinde yaparak; 50 maddelik bir talebi dile getirmiş ve bu maddelerden 36. madde, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini içermekteydi. Metnin imzalanma tarihinden fazla değil 4-5 gün öncesine gidelim.Gündemde yine kadro haberleri dolaşıyordu ama bu sefer aksi söyleniliyordu.Konunun muhatabı bu sefer Türk Sağlık Sen’di.
Peki neydi bu haber
(bakınız http://www.turksagliksen.org.tr/haberler/sozlesmeli-personel/6670-sozlesmelilerin-kadroya-gecirilmesi-icin-verdigimiz-dilekceye-meclisten-cevap-geldi-)
Meclisten gelen cevapta sözleşmelilerin kadroya geçirilmeyeceği bildiriliyordu. Peki ya ne değişmişti bu 4 gün içerisinde…Gönlü yaralı, ağzı dualı birinin duası mı kabul olmuştu acaba.. Yahut buda bizim bilmediğimiz kıyamet alametlerinden birisimiydi?(konunun ayrıntıları için Zekeriya Beyaz Hoca’ya danışınız)
Tarih;yine kalplerin kadro;basının tiraj ve reyting için çarptığı günlerden birini, 20 Aralık 2009 gününü gösteriyordu.Gerek basın- gerekse sözleşmelilerin kalpleri, taşikardik atımlarla raks ediyordu.Biri okunma rekorları kıracak bir diğeri de ananın doğacak yavrusunu beklediği gibi kadrosuna kavuşacaktı…
Aradan koskoca bir gün geçmişti.Sağlık Bakanlığı resmi internet sitesinde sağlık personeli alımlarını yayımladı.
Memurtr ekibi olarak ilgililere soruyoruz.
1) Madem birileri bu kararı gerçekten ciddiye aldı 24 saat içerisinde neden tekrar sitesinde sözleşmeli personel alacağını ilan etti. Bu ne perhiz -bu ne bilmiyoruz? Eğer sözleşmeli alınmasaydı, sözleşmeli atanan personeli küstürülmüş mü olacaktı?Amaç diğerlerini küstürmemek miydi acaba?
Sigarayı bırakacağım diyen bireyin, koli koli sigara alması ne derece samimi olduğunu göstermiyor mu?
2) Yakın ya da ileri bir tarih neden bildirilmiyor?.Avrupa Birliği Müzakereleri gibi ucu açık bir süreç mi bekliyor! tayin için kadrolu memurla evlenmek istiyorum diye ilan bırakanları buda bilinmez ama…
3) 70 Milyon nüfusa sahip ülkemizde; Ergenekon, Açılım-Saçılım, Parti Kapatma yahut da eski Bakanımızın dediği “Babalar gibi SATARIM” lardan", bir şeyleri satmaktan sıra kadroya gelir mi bilinmez!
4) AKP döneminde alınmaya başlayan ve hız kesmeden devam eden, sözleşmeli alımları ,bizce seçim yatırımı olacaktır.
40 milyon seçmenin % 10’u 4 milyon ettiğine göre: 250 binin üzerinde de sözleşmelinin çalıştığı ve bunu aileleriyle birlikte ortalama 4 oy olarak hesaplarsak yüzde 2.5’luk azımsanamayacak kadar büyük bir oran ortaya çıkar. Hükümette: bizce ,bunu güzel bir şekilde kullanmak isteyecek seçimi kazanacağından emin olduğu dönemde değil, seçimlerin riske girdiği durumda kadroyu vermek isteyecektir.
5) Asıl sebep olarakta; Sağlık-Sen’e her ne kadar bunun sözü verilmiş olsa da, biz bu sözlerin yerine getirilmesi hususunda “Tarih Tekerrürden İbarettir” diyen; zamanında yediği kazıklardan ötürü olmalıdır ki, bu sözleri söyleyen atalarımızdan yola çıkarak, bunun bir başka örneğini vermek istiyoruz.
Dünya’nın hatırı sayılı,askerden gelmiş (o) ları da kadro vaadiyle yanına alan ve yan yana onları yerleştiren “GOOGLE “hocamıza 15.09.2009’u sorduğumuzda bakın bize ne cevap verdi?
“Kamu-Sen,2008 toplu görüşme mutabakatına uymadığı için Başbakan Erdoğan hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu” kim diyor bunu? En kuvvetli hafızaya sahip olan GOOGLE Hocamız .Peki uymayan Sayın Başbakan ….
Bu haberleri; sanki kadro verilmiş gibi haber yapan, bazı basın kuruluşları tirajla köprüyü geçerken,onlara da Polislik Sınavları’nda dönen iddiaları ve arka kapıların üzerine gitmeleri gerektiğini hatırlatarak, bu tür iddiaların insanları ümitlendirdiğini, ve bir müddet sonra tekrar sulandırılıp masaya getirilmemesi gerektiğini söylüyoruz.
Son açıklama ise bizi tekrar haklı çıkarıyor. Egemen Bağış Kadro haberlerini yalanlıyor.
Temennimiz o dur ki İnşallah yanılan biz oluruz…
Bir Başka Kadro Haberinde buluşmak dileğiyle…..
memurtr.com